Álmok 2018.

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Re: Álmok 2018.

Témanyitás by Áprilia on Szer. Feb. 28, 2018 10:38 am

2018.02.27. Csip-csup ügyek a házban

Álmomban elvették tőlünk a lakásunk előtti privát előteret és babakocsitárolót csináltak belőle. Eleinte csetlettem-botlottam ott köztük, mert csak ezeken keresztül tudtam bejutni a lakásba. Nem értettem, miért vannak ott. Aztán leesett, hogy babakocsi tárolót csináltak a tőlünk elvett előtérből. Mivel korábban a mienk volt, az egyik sarok el volt kerítve egy, még általunk odatett fehér alapon fekete virágmintás függönnyel (a valóságban nem ilyen volt a függöny). A számvizsgáló bizottság elnöke, aki kitalálta, hogy elvegyék tőlünk a helyiséget, erőltette, hogy valami merev műanyag fallal legyen elkerítve az a sarok és ne függönnyel. Félrelibbentettem a függönyt és próbáltam neki elmagyarázni, hogy így sokkal szebb.
A következő jelenetben már többen vagyunk a társashazból együtt egy helyiségben és ránk köszön nagyon halkszavúan egy idegen, sápadt, enervált nő, hogy ő az új könyvvizsgáló. Odaugrok hozzá örömömben, hogy végre van könyvvizsgálója a háznak és így hátha meg fognak szűnni a visszaélések a közös képviselő részéről, de szemmel láthatólag ő nem viszonozza lelkesedésemet, kikerül, és a többiekhez fordulva mondja: "Ha jelentős vagyonvesztést tapasztalnak a házban, szóljanak." Erre megint belelkesülök, hogy na erről tudnék mesélni, de megint érdektelenül néz rám és távozik. Csalódott vagyok. Érzem, hogy valaki(k) teledumálták a fejét rólam, és ellenem fordították, ő meg elhitte anélkül, hogy meggyőződött volna róla.
avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 240
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Álmok 2018.

Témanyitás by Áprilia on Pént. Márc. 02, 2018 1:51 pm

2018.03.01. Harcosok klubja

Megérkezek harmadmagammal, azaz két másik nővel egy szűk körű oktatásra, egy szabadtéri tágas helyre. Az egyik nő a kolléganőm, nála van a munkahelyi bélyegzője. A másik egy nagy darab, rövid fekete hajú kövér zsidó lány, nyalizik a tanárnak, aki szintén zsidó, szintén rövid fekete hajú - nagyon hasonlítanak egymásra -, de alacsony. Engem és a kolléganőmet valakik kiválasztanak, hogy csatlakozzunk egy "harcos" csoporthoz, akik kiképzésre visznek minket. Követünk pár "harcos"  fickót, hogy kiváljunk a tanuló csoportból és csatlakozzunk hozzájuk. Olyan hirtelen jelennek meg és olyan hirtelen kell követnünk őket a kolléganőmmel, hogy még a cipőnket se tudjuk felvenni. Ő papucsban van, én pedig mezítláb, vagyis harisnyában. Aggódom, hogyan fogjuk így kibírni a kiképzést. Elvezetnek egy másik helyszínre, ahol több másik "harcos" vár ránk, vannak köztünk olyanok, akiknek a teljes testét farkasszőr borítja és a fejük is farkasfej, de emberek, két lábon járnak. Amikor megpillantjuk őket, illedelmesen/intelligensen behúzódnak egy fa kalyibába, nehogy megijedjünk tőlük. Rajtam látják, hogy a szemem sem rebben a látványukra, ezen meglepődnek és csodálkoznak, később szóvá is teszik, hogy ez olyan erőre vall, ami ritka, és jó jel az előrehaladásom szempontjából.
Ezen az új helyszínen veszem észre, hogy egy nagyon fiatal - szinte tini -  szőke hajú lány is köztünk van. Csodálkozom, hogy fogja bírni a kiképzést egy ilyen éretlen, butuska lány. Beszélgetésbe elegyedik velem, kiderül, hogy van egy Tamás nevű ismerőse. Nekem is van, de nem árulom el neki, mégis érzem, hogy ugyanarról a Tamásról van szó. A csaj elmondja, hogy Tamás is majdnem eljött erre a "túrára", de feltételül szabta, hogy ez a lány megszeresse őt, ami nem következett be. A lány elmesélte a sztorijukat, és azt, hogy végül Tamás közölte vele, "mivel nem szerettél meg, így nem megyek." Átfut az agyamon, hogy ugyan mit is kereshetne itt egy Tamás kaliberű pasi, aki maga is "harcos", inkább még ő oktathatná itt a többieket. Nyilván, csak a fiatal kiscsaj be nem következett szerelme tudta volna rávenni, hogy "tanulóként" becsatlakozzon ide.
Elindul a csapat valahová. Egy egzotikus országban találjuk magunkat, valahol Ázsiában. A kolléganőmmel egy étteremszerűségben vagyunk, ahol az ázsiai férfiak megpróbálnak minket anyagilag becsapni, valami olyan blokkot, vagy papírokat osztogatnak nekünk, amin nem jó az elszámolás. A nekik visszajáró példányokat a kolléganőm gondosan lepecsételi, azért, hogy ha valaki fontos személy meglátja, az segíthessen rajtunk, a nyomunkra bukkanjon ebben az isten háta mögötti országban. Megállapítom magamban, milyen okos ötlet volt tőle, hogy elhozta a bélyegzőjét. Rajta volt a neve és még pár adat.


avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 240
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Álmok 2018.

Témanyitás by Áprilia on Csüt. Márc. 08, 2018 9:51 am

2018.03.07. Lakásvásárlás 120 ezer forintnyi adóssággal

Egy kis lakást mentem el megnézni, hogy megvegyem befektetésnek. A férjemmel konstatáltuk, hogy jó kis lakás. A nő, aki megmutatta, a közös képviselő volt, ajánlgatta is, hogy vegyem meg, úgy döntöttem, meg is veszem. Szép lakás volt, talán földszinti, világos, és üvegfalak is rémlenek. A nő nem hallgatta el, hogy a lakás után egy éve nem fizet senki sem közös költséget, és mintegy 120 ezer forint az elmaradás, pedig ezt nekem kellett volna már egy év óta fizetni. Az álomban természetesnek tűnt, hogy bár nem is én voltam a tulaj, mégis nekem kellett volna már egy éve fizetnem a közös költséget. Mondtam, hogy semmi gond, kifizetem. Ahogy kifelé mentem a lakásból, mely a Király utcában volt, azon aggódtam, hogy a Király utca mely részére eshet ez a lakás, milyen innen a közlekedés, mivel a befektetés szempontjából nem mindegy. Örömmel konstatáltam, hogy tettem egy pár lépést, és már ott is volt a Deák tér. Megkönnyebbülve, vidáman perdültem végig a Bajcsyn hazafelé.
avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 240
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Álmok 2018.

Témanyitás by Blueeye on Csüt. Márc. 08, 2018 10:25 am

Nagyon valósághű álmok. Főleg a munkahellyel kapcsolatosak. Csapatban dolgozni manapság nem könnyű, mert meg kell találni az arany középutat. Gondolok arra is, hogy nem szabad kollégáktók függeni, és pletyizni sem mások háta mögött, hanem a nyíltan kimondott szó a legjobb. Ahogy látom, mindenhol rivalizálnak, ezért a jó ötleteket nem szabad elmondani senkinek.
Nálam ilyen nincs szerencsére, mert csak egy főnökkel dolgozok. Nekem nem is való a csapatmunka, ( oroszlán vagyok Very Happy ) csak zavarná a munkámat a sok csörtető, versengő (főleg) nő.
avatar
Blueeye

Hozzászólások száma : 170
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Álmok 2018.

Témanyitás by Áprilia on Szomb. Márc. 10, 2018 11:26 am

2018.03.09. Sógornőm kitörölve és a kávéfőző

Vendégségben van nálunk a sógorom az új feleségével. A tévéképernyőre kivetített képeket, videókat nézegetjük, amik róluk szólnak. Az új menyecske a valóságban és az álomban nem túl kedvelt személyiség a családban. A vendégeskedés elteltével hazamenni készülődnek. E közben én el kezdem kitörölni az eddig elmentett, előbb nézett képeket, videókat. A képernyő felé fordulva törölgetek a távirányítóval. Gondolom, úgysem veszik észre, mivel a kabátjaikkal stb. vannak elfoglalva. Mire az utolsó felvételt is kitörlöm és rájuk nézek, látom, hogy hosszú percek óta kabátban állva bámulnak. Nem foglalkozom ezzel, elköszönök tőlük. Erre a nő odaugrik hozzám, hogy ő még inna egy kávét. Álmomban megvan a véleményem erről a húzásáról is, hogy az utolsó pillanatban még kávét kér, mindenkit megvárakoztatva és ugráltatva. Előveszek egy vízszintes kávéfőzőt, magyarázom neki, sőt segítőkészen átengedem neki a kávé főzést, hogy ezentúl majd otthon is tudja elkészíteni. Mutatom neki, hova kell tölteni a vizet, egy lapos műanyag tartályba. Tényleg a segítőkészség szándéka vezérel, bár jelen van az ellenszenvem is.
avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 240
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Álmok 2018.

Témanyitás by Áprilia on Szomb. Márc. 10, 2018 11:27 am

Blueeye írta:Nagyon valósághű álmok. Főleg a munkahellyel kapcsolatosak. Csapatban dolgozni manapság nem könnyű, mert meg kell találni az arany középutat. Gondolok arra is, hogy nem szabad kollégáktók függeni, és pletyizni sem mások háta mögött, hanem a nyíltan kimondott szó a legjobb. Ahogy látom, mindenhol rivalizálnak, ezért a jó ötleteket nem szabad elmondani senkinek.
Nálam ilyen nincs szerencsére, mert csak egy főnökkel dolgozok. Nekem nem is való a csapatmunka, ( oroszlán vagyok Very Happy ) csak zavarná a munkámat a sok csörtető, versengő (főleg) nő.

Igen, ez megfontolandó!
avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 240
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Álmok 2018.

Témanyitás by Áprilia on Vas. Márc. 11, 2018 8:05 am

2018.03.10. Távolodás a kislányomtól

A kislányommal vagyok a szabadban egy népünnepélyfélén, ahol nagy a tömeg. A kislányom az ovisokkal fel is lép, de leginkább játszanak, együtt vannak, intézményes program keretében. Én távolabbról, egy domb tetejéről nézem őket. Végetér a program. Indulnék le a kislányomért, de egy mozgó vonaton találom magam, ami távolodik a helyszíntől. Nem esem kétségbe, gondoltam, a következő megállónál leszállok és visszafutok, az nem lehet olyan nagy távolság. Az első megállónál sokan el kezdenek leszállni, én a sor végén illedelmesen végigvárom, amíg mindenki leszáll, ám a tömeg nem akar fogyni - bár folyamatosan szállnak lefelé az emberek - és a vonat egyszer csak tovább indul. Nem sikerült leszállnom! Kétségbeesek, hogy így nem tudok elmenni a kislányomért, lelki szemeim előtt látom, ahogy odamegy a dombhoz és én nem vagyok ott. Kétségbeesve veszem elő a telefonomat, és először a kislányomat próbálom hívni, de ez valamiért nem sikerül (nem emlékszem a részleteire), majd eszembe jut, hogy SMS-t írjak a férjemnek, hogy menjen el a kislányomért. Beütöm a nevét a telefonom keresőjébe, de nem tudom beírni, mindig elütöm a nevét. Aztán a számot se tudom beütni. Bénázok. Képtelenség, hogy nem tudom kikeresni a férjemet a telefonomban! Aztán az jut eszembe, hogy egyszerűbb lesz telefonálni neki, mint SMS-t pötyögni. De ez sem sikerül. Nem tudom a nevét beütni, mindig elírom. Közben a második megállónál is elmulasztom, hogy leszálljak. Átfut az agyamon, hogy de hülye vagyok, le kellett volna szállnom és úgy is folytathattam volna a pötyögési kísérletet. A következő megállótól már biztosan nem tudnék időben visszafutni olyan hamar, hogy a kislányom ne essen kétségbe.

Értelmezés 2018.03.

Azt hiszem ez az álom önmagáért beszél. Az, ami a címe. Sajnos. Oda kell figyelnem és visszafordítani a folyamatot.
avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 240
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Álmok 2018.

Témanyitás by Áprilia on Csüt. Márc. 15, 2018 8:56 am

2018.03.14. Fekete-piros pöttyös állatka

Egy kb. 7-8 centi hosszú, piros alapon fekete pöttyös puhatestűvel álmodtam. Valakinek a kistáskájában volt, és mivel nem voltak lábai és mozdulatlan is volt, azt hittük, hogy ez nem is állat, hanem csak egy tárgy, noha én gyanítottam, hogy élőlény. Azzal tisztában voltunk, hogy ez a "tárgy" segíti a tulajdonosát abban, hogy tudatos álmai, vagy valami hasonló élményei legyenek (sajnos nem emlékszem pontosan, de ilyesfajta szerepe volt a tárgynak és ezért fontos volt), lényeg, hogy egy másik dimenzióval való kapcsolódáshoz segített hozzá, mivel ő sem evilági volt. Egyszer kikerült a táskából. És megmozdult. De csak én láttam egyedül, a többiek nem. Elakadt lélegzettel vártam, hogy na mi lesz, megmozdul mégegyszer, vagy csak a szemem káprázott. És megmozdult, elindult, kezdett elmászni, mint egy bogár, százlábú (de nem voltak lábai). Ekkor már undorodtam tőle, de azért megpróbáltam megfogni, nehogy meglógjon, mert akkor oda a "szerencsénk" a tudatos álmodással, vagy azzal a valamivel, amire való volt, csak sajnos nem emlékszem pontosan (de valami különleges élmény, vagy tapasztalat elősegítésére szolgált.) Odanyúltam a kezemmel, hogy a két ujjammal összecsippentsem, de nem sikerült. Bemászott a fal tövében, a parketta és a fal közötti kis nyíláson.
avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 240
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Álmok 2018.

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.