Blueeye álmai

Go down

Blueeye álmai

Témanyitás by Blueeye on Hétf. Jan. 08, 2018 9:03 am

Nagyon ritkán álmodok, ezért nem is nagyon szoktam az álmomelemzéssel foglalkozni. Vagyis inkább úgy mondom, hogy ritkán emlékszek az álmaimra.

Ma hajnalban álmomban Szombathelyen jártam. A bátyámék laktak ott kb. 20 éve. Most a fiaimmal voltam a városban, a tesómék egy új és sok emeletes házban laktak, a címet sem tudtam, de valahogy odakeveredtünk a ház elé.
Mondtam a fiaimnak, felmegyek a tesómékhoz, csak öt percet várjanak. Beszálltam a liftbe, és felmentem valamelyik emeletre. Amikor kiszálltam, úgy tűnt fent vagyok, de mire a folyosó végéhez értem, már a földszinten voltam újra. Ez megismétlődött többször, nem sikerült felmenni, újra és újra lent voltam a liftnél. Addig szórakoztam amíg eltévedtem. Bolyongtam az utcákon, jó idő volt, keresgéltem a házat.
Már messze jártam onnan, egy szűk utcában beszólt valaki, egy fiatalember, mérges volt rám, pedig nem csináltam semmit. Követett az autójával, én meg elkezdtem futni. Egy nagyobb utcába érve beugrottam egy telefonfülkébe, hogy elbújjak. Éppen bent volt egy lány, mondtam neki, hadd maradjak bent, mert valaki követett, és nem akarom hogy rámtaláljon. A lány nem szólt semmit, felém fordult, és nagyon piaszaga volt. Közben befordult a kocsi az utcába, a srác mellett már ott volt a barátnője, és talán egy kutya is ha jól emlékszem.
Sikerült lerázni őket. A másik pillanatban már kifelé tartottam egy erdős részen a városból. Addigra besötétedett. Egy szál melegítőnadrágban voltam, és egy rövid ujjú pólóban. Már fáztam. Nem volt nálam sem a melegítőfelsőm, se telefon, se pénz. Semmilyen telefonszámot nem tudtam fejből, nem is volt senki akit megkérhettem volna, hívjon fel valakit és jöjjenek értem.
Jött két ember, akit megkérdeztem merre kellene menni. Totál eltévedtem, az egyik azt mondta erre, a másik azt hogy amarra. Fáztam.
Erre felébredtam arra hogy fázok, mert nem voltam rendesen betakarózva.

Attól hogy fáztam, elég szép történet kerekedett belőle. További értelmezésem is van.

Egyedül voltam egy idegen helyen kiszolgáltatva, egy szál ruhában, telefon pénz és iratok nélkül. Amikor felébredtem, az jutott eszembe, hogy sokan élnek az utcán és csak annyit birtokolnak ami rajtuk van. Fázni és éhezni a legszörnyűbb dolgok egyike. Hálás voltam, hogy van hol aludnom, van munkám, és gyakorlatilag mindenem megvan amire szükségem van, bár gazdag nem vagyok.

Amikor valaki elveszít mindét, lehetnek rajta kívülálló okok, és olyan okok, vagy döntések és befolyásoló tényezők, amit az ember maga hoz, akár tudatlanul vagy tudatosan, mindenképp lesz következménye.

Ha éppen a rövidebbet húzzuk valamiért, nézzünk vissza az életünkbe, ne csak rövid távon, hanem az utóbbi 10-20 évet is vizsgáljuk meg, mert lehetséges hogy nagyon sok olyan döntést hoztunk, amitől magunk alatt vágjuk a fát.

Mindig tudatosan döntsünk, ha lehet, és soha ne felejtsük el, bármit teszünk, annak mindig lesz következménye, legyen az jó, vagy rossz.

Ennyit a mai álomról.
avatar
Blueeye

Hozzászólások száma : 209
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Áprilia on Hétf. Jan. 08, 2018 9:41 am

Ez kemény lesz, amit most írok. Azt mondják az okosok, hogy a ház a személyiségünket jelképezi. Az, hogy feljebb akartál jutni, a szellemiekben való törekvést jelképezi. Azonban mivel többször is lenn találtad magad a földszinten, az annak a jele lehet, hogy van valami oka annak, ami miatt ez a felfelé törekvés nem sikerül. Ez az ok olyan "súlyos", hogy egyre távolabb kerülsz a felfelé emelkedéstől, már az otthonodon kívül vagy, ahol még jobban eltévedsz, elvéted az utat, még üldöznek is. Még távolabb kerülsz, a városból is kinn vagy már egy erdőnél, ahol fázol, pénzed sincs. Az a "súlyos" ok olyan folyamatot indított el, amelynél fogva végül mindenedet elvesztetted.

De felfogható az álom úgy is, hogy mindent hátrahagytál, amikor láttad, hogy az addigi úttal-móddal hiába próbálkozol: nem jutsz feljebb, mindig lenn találod magad. Elkerülve attól a háztól, megadod magadnak az esélyt, hogy tiszta lappal indulhass. Otthagyni a régit, és valami újba kezdeni Wink , nem veszélytelen, még üldöznek is, de végül nem tudnak neked ártani. A tiszta lapot az jelzi, hogy semmid sincs.  
avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 277
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Blueeye on Hétf. Jan. 08, 2018 10:30 am

Very Happy Hú, ez telitalálat. Köszi!

Egyébként elég, úgy mondanám, "fajsúlyos" dolgok vannak az életemben.
Igen a legkézenfekvőbb válasz a szellemi fejlődéssel kapcsolatos.
Gyakorlatilag a saját családom a legnagyobb visszahúzó erő. Ezt tudom én is. Azok is akik nem élnek velem, de az is aki időnként velem lakik.
Szóval anyukám halálával új fejezet kezdődött az életemben. Őt érdekelte minden amit meséltem neki a spiritualitásról és a hitről, ő is hasonlóan gondolta, beszélgettünk Istenről, Jézusról az életről. A nagyim is ilyen volt, mélyen hívő lélek, akit a hite mindenen átsegítette.
A családom nagyon anyagias szemléletű, a spirituális dolgat kiveti magából mindenki. Lehetetlen a normális kapcsolattartás, lelki értelemben. Így elég nehéz sokszor. Gyakorlatilag egyetlen ember van a környezetemben, aki hasonló hozzám, az egyik barátnőm, akivel 36 éve ismerjük egymást. Ő is menekül a családja elől, vissza a szülőfalujába, ahol a barátja él. Egyszerűen beteg lesz itthon.
Nekem lenne lehetőségem elmenni innen, mert van valaki, akivel nagyon hasonlók vagyunk Smile . Csak akkor teljesen fel kellene adnom mindent itt, házat, állást, családot, mindent. ( Vagy először csak ideiglenesen, próbaként). Új életet kezdeni, egy másik országban, 56 évesen, 1000 km-re innen, más nyelven. ( Bár volt ilyen évem régen, 20 éve, amikor külföldön éltem). Akkor 35 éves voltam, és az első 3 hónap nagyon nehéz volt.
scratch Erre még nem állok készen. Több mindennel is foglalkozok, ami segíthet kimozdítani ebből a holtpontból.
Lehet van külső akadály is, de az igazi akadály bennünk van, a gyávaság, a félelem az újtól, a változástól.
Sokakat irigylek,- jó értelemben,- akiknek ez könnyen megy, fogják magukat aztán mennek máshova, és kész. Szeretnék ilyen rugalmas lenni. Smile
avatar
Blueeye

Hozzászólások száma : 209
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Áprilia on Hétf. Jan. 08, 2018 11:14 am

Ha arra is van lehetőség, hogy csak "próbaképpen" menj külföldre egy darabig, én a helyedben valszeg megpróbálnám. Nem tudom, megvan-e a 40 év munkaviszonyod, úgy tudom, ha megvan, akkor 58 évesen el lehet menni nyugdíjba. Azt még megvárnám a helyedben, hogy legyen nyugdíjam.
avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 277
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Blueeye on Hétf. Jan. 08, 2018 11:19 am

Még nincs meg sajnos. De a próba anélkül is megléphető lenne. A legnagyobb meló az itthoni dolgokkal lenne.
avatar
Blueeye

Hozzászólások száma : 209
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Áprilia on Hétf. Jan. 08, 2018 3:43 pm

Betettem most a 2012-es álmaimhoz egy cikket a lift álombeli szimbolikájáról. Onnan hozom ezt az idézetet, ez kapcsolódhat az álmodhoz:
"Kevésbé félelmetes, inkább csak bosszantó álomban azzal a ténnyel szembesülni, hogy a lift nem azon a szinten áll meg, mint ahol az álmodó szeretné. Itt fontossá válhat a szint száma, és érdemes számmisztikai irányba kutakodni, illetve megnézni, hogy a személyes életben mit jelent az a szám, esetleg korábbi - későbbi évek eseményeire való utalás is lehet."
avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 277
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Blueeye on Szomb. Jan. 20, 2018 8:06 am

Ma azt álmodtam, hogy egészségopikban magas lett a nézettség.

Meg is néztem, de nem annyira mint álmomban.

Valószínű azért foglalkoztat a téma, mert súlyosan megbetegedett az unokabátyám. Sad

Remélem felépül!

Imádkozok érte.


A hozzászólást Blueeye összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Jan. 28, 2018 12:11 pm-kor.
avatar
Blueeye

Hozzászólások száma : 209
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Blueeye on Vas. Jan. 28, 2018 12:10 pm

"Egyszer hazudtam életemben komolyabbat. Ami nem olyasmi volt tehát, hogy megdicsértem egy kopasz haját, hanem árulás. Nem vagyok rá büszke, kínomban tettem, félelmemben, mindegy. Az ok mindegy, megtettem, ezek a tények. Nem derült ki a hazugság. Ám onnan én minden éjjel a hazugsággal álmodtam. Vagy két hétig bírtam. Felkeltem egy nap, és inkább feljelentettem magam. Akkor megfogadtam, úgy akarok élni, hogy ne nagyon csússzon félre benne többé az álom és a valóság."

Tisza Kata
avatar
Blueeye

Hozzászólások száma : 209
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Blueeye on Pént. Márc. 23, 2018 8:05 am

Tegnap azt álmodtam, hogy a barátnőmnél voltam, egy másik városban. ( Ott ahol lakik Very Happy )

Egy idő után vagy el kellett mennem valahova, vagy csak úgy, azon kaptam magam, hogy az utcán vagyok. Ismerem a várost, sötétben is tudom hol vagyok, de keresgéltem az utcát ahol laknak. Sehogy sem találtam vissza. Bolyongtam az utcákon, közben azt vettem észre, hogy valahol elhagytam a dzsekimet. Nagyon hideg volt.
Se telefon nem volt nálam, se pénz, semmiképp sem tudtam volna elérni.

Valahogy a szomszéd utcába keveredtem, ahonnan láttam már a házukat, csak kerteken kellett volna keresztül menni, de az sem sikerült, mert magasak voltak a kerítések.

Aztán felébredtem. Very Happy

Véleményem: Úgy gondolom mostanában keresek valamit. Megoldást, több mindenre is az életemben. Elég nehéz néha, mert másokat nem lehet megváltoztatni, és ha nem egyet akarunk, csak fokozódik a feszültség.

Álmomban is, akár az életemben, keresem a megoldást. Addig meg bolyongok erre-arra. Very Happyavatar
Blueeye

Hozzászólások száma : 209
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Áprilia on Pént. Márc. 23, 2018 10:47 am

Különösen a barátnődet választja el valami tőled, amitől megközelíthetetlen (ezt jelképezték a magas kerítések is). Talán ő vonta ezeket a falakat maga köré. Az ő személye az álomban lehet, hogy nem őt jelenti konkrétan, hanem azt, amit megtestesít. Lehet, hogy ő is te voltál, neked valamilyen árnyékod esetleg.
avatar
Áprilia

Hozzászólások száma : 277
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Blueeye on Pént. Márc. 23, 2018 11:41 am

Nagy a családja, sok nála a családi program, nemsok ideje van magára, pedig azt szeretné. Keveset tud önmagával lenni.

Én nem csinálnám amit ő. Vagy legalábbis úgy szoktatnám a családot, hogy ne vegyenek igénybe mindenért.

Én amikor férjhez mentem, volt külön életünk, a szüleimnek is, pedig 20 méterre laktak tőlünk.

Sohasem főztek ránk, nem is vártuk el, stb...
avatar
Blueeye

Hozzászólások száma : 209
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Blueeye on Vas. Nov. 25, 2018 6:16 pm

Két hete voltam a fiaméknál Pesten,- amúgy egy két napos családállításon voltam, - és álmodtam egyik éjjel.

Volt egy álmom régebben, amit ide le is írtam, és most ez a tömbház, ahol laknak, szinte ugyanúgy néz ki mint ahol laknak, ahol előző álmomban eltévedtem.

Na érdekes ez az álmodás, mennyire összefügghetnek dolgok, aminek látszólag köze sincs egymáshoz. Very Happy

Jól éreztem magam, a családállítás pedig csodálatos dolog.

Tisztelet és szeretet az Ősöknek, mi vagyunk a leszármazottak, ha nincs rendben a múltunk, nem működik a jelen, és a jövő sem lesz kedvünkre való!

ÁMEN!!! Smile
avatar
Blueeye

Hozzászólások száma : 209
Join date : 2018. Jan. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Blueeye álmai

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.