Idézgessünk!
2 posters
Önismeret :: Kezdőlap :: Your first forum :: Blueeye szigete
2 / 3 oldal
2 / 3 oldal • 1, 2, 3
Re: Idézgessünk!
Tisza Kata
"Két lábon hordtam ki a megőrülésem. Megőrülhettem volna, de mégsem őrültem meg. Egyik oldalon kitámasztottam magam a felelősséggel, másik oldalon kapaszkodtam az elméletbe. A kettőt összeszedve belegyúrtam a józan észbe, az lett aztán a fő segítségem. Érzelmeim amikor már nagyon dülöngéltek, és úgy vert az Isten, csoda, hogy nem haltam bele, akkor mondta a józan ész nekem, hogy szálljak ki onnan és vessek magamra egy tekintetet. Amint kívülről és belülről is egyszerre néztem, felállt bennem az egyensúly törvénye. Az érzelmek annál kisebb súllyal szerepeltek, amennyivel a tudásom is bejött a képbe. Az eszemnek lett végül két kemény keze, és erőnek erejével mentette ki az érzelmeimet. Amint a két részem szinkronba kerülhetett, a testem is lábra állt, és én elindultam vele."
Blueeye- Hozzászólások száma : 363
Csatlakozás ideje : 2018. Jan. 07.
Blueeye írta:Tisza Kata
"Fejfájással ébredt, meg hányingerrel. Jött-ment, a kávé se ízlett. A kutyába nem rúgott bele azért. De talán felmerült még az is. Ilyen ez, amikor nem stimmel valami. Miután ez délig se múlt el, a keze meg remegett. És a bele is remegett, meg a tüdeje, meg mindene, leült és telefonálni kezdett. Felhívta, és elküldte a kurva anyjába. Azt mondta neki, hogy ne jöjjön többet. Ne írjon, ne telefonáljon, legyen a történetnek vége. Nem, nem hiszti ez, egészen átgondolt a dolog. Letette a telefont. A helyzet máris jobb volt. Oldódni kezdett a feszültsége. A kutyát is átölelte. Tudott reggelizni, elmúlt a hányingere. Még remegett kicsit. Lementek sétálni. Mentek a kutyával az úton végig, érezte a levegőt, ment ki az agyából a migrén. Mire a parkig értek, a kutyafuttatóig, haja lebegett a szélben, és ő érezte, hogy stabilan áll, nem remeg már a térde. Majd gondolt egyet, a telefonját beleejtette a vízbe. Még véletlenül se érje el. Röhögni kezdett: milyen egyszerű mozdulat okozott mekkora nehézséget. De nem, mondta, mégsem bocsájtom meg, hogy ilyen egy hülye lettem melletted."
Áprilia- Hozzászólások száma : 277
"Két énem van nekem, az egyik megtenné, de a másik nem. Ez kötelet kap, az meg glóriát, az egyik káoszt akar, a másik ceremóniát."
( ? )
( ? )
"A hallgatás hit, amikor nyugodtan vársz, mert tudod, hogy az Úr fog cselekedni, amikor lemondasz a világról, hogy az Úrral lehess, amikor nem törődsz azzal, hogy megértsenek téged, mert elegendő neked, hogy az Úr megért, a hallgatás hit."
Kalkuttai Szent Teréz
Kalkuttai Szent Teréz
Blueeye írta:"A hallgatás hit, amikor nyugodtan vársz, mert tudod, hogy az Úr fog cselekedni, amikor lemondasz a világról, hogy az Úrral lehess, amikor nem törődsz azzal, hogy megértsenek téged, mert elegendő neked, hogy az Úr megért, a hallgatás hit."
Kalkuttai Szent Teréz
Szép.
Én is a kakaós csiga belsejét szeretem a legjobban! Amíg kisgyerekek voltak a családban, mindig odaadtam nekik, de közben csorgott a nyálam.
...biztos hogy kéred?...biztos hogy megeszed??
Na, ez hogy így van!!
"Gyakran tapasztaltam, hogy bizonyos embereket neurotikussá tesz, ha beérik az élet kérdéseire kapott nem kielégítő vagy helytelen válasszal. Amire vágynak: állás, házasság, reputáció, meg külső siker és pénz, de boldogtalanok és neurotikusak maradnak akkor is, ha elérték mindazt, amire vágytak. Az ilyen emberek többnyire egyfajta szellemi nyomorúságban vergődnek. Életüknek nincs elegendő tartalma, nincs értelme. Amint sikerül szélesebb körű személyiséggé fejlődniük, megszűnik a neurózisuk is. A fejlődés gondolatának ezért kezdettől fogva nagy jelentőséget tulajdonítottam." Carl Gustav Jung
"Gyakran tapasztaltam, hogy bizonyos embereket neurotikussá tesz, ha beérik az élet kérdéseire kapott nem kielégítő vagy helytelen válasszal. Amire vágynak: állás, házasság, reputáció, meg külső siker és pénz, de boldogtalanok és neurotikusak maradnak akkor is, ha elérték mindazt, amire vágytak. Az ilyen emberek többnyire egyfajta szellemi nyomorúságban vergődnek. Életüknek nincs elegendő tartalma, nincs értelme. Amint sikerül szélesebb körű személyiséggé fejlődniük, megszűnik a neurózisuk is. A fejlődés gondolatának ezért kezdettől fogva nagy jelentőséget tulajdonítottam." Carl Gustav Jung
"Az emberek olyanok, mint az ólomüveg ablakok. Csillognak és ragyognak, amikor a nap kisüt, de amint beáll a sötétség, igazi szépségük csak akkor mutatkozik meg, ha a fény belülről fakad."
Elisabeth Kübler-Ross
Elisabeth Kübler-Ross
"A lelkiismeret az igazság egyfajta érzelmi megértése bizonyos meghatározott vonatkozásokban, általában a viselkedéssel, az emberekkel stb. kapcsolatban. Mindig ugyanaz - nem változhat, és nem lehet eltérő a különböző nemzeteknél, országokban, embereknél."
P.D. Ouspensky
P.D. Ouspensky
A láthatatlan történet
"Az értelmi tudás a legveszedelmesebb alvás. Ami csak a tudás anyagi mennyiségét növeli, nem pedig a látás minőségét és világosságát emeli, az csak tudomány (vidnya). Ez pedig nem ébreszt. Éppen ezért lényegtelen; haszontalan és veszedelmes. A tudás az, amiben a lélek még sokkal véglegesebben elszunnyadhat, mint a tudatlanságban. [...]
Európában azt hiszik, a Véda azt tanítja, hogy a megváltás a tudás. Ez a hit olyan ostoba és lapos, mint a tudomány, amely terjeszti. Tudásról szó sincs. A vidja nem tudást jelent, hanem éberséget. „Az út máshová vezet, mint a tudás vagy nemtudás." – „Aki tudja, hogy tudás és tudatlanság, mindkettő elégtelen, és e kettős felismeréssel lépi át a halált, csak az halhatatlan." – A tudás nem vált meg. Egyedül az éberség. Mert mi a megváltás? Nem egyéb, mint az individuális Ént levetni és univerzális személlyé lenni. Nem egyéb, mint a zárt életből kilépni és a nyílt létbe felemelkedni. Nem egyéb, mint az álmos kábaságból a valóságban felébredni."
Scientia Sacra #HamvasBéla
"Az értelmi tudás a legveszedelmesebb alvás. Ami csak a tudás anyagi mennyiségét növeli, nem pedig a látás minőségét és világosságát emeli, az csak tudomány (vidnya). Ez pedig nem ébreszt. Éppen ezért lényegtelen; haszontalan és veszedelmes. A tudás az, amiben a lélek még sokkal véglegesebben elszunnyadhat, mint a tudatlanságban. [...]
Európában azt hiszik, a Véda azt tanítja, hogy a megváltás a tudás. Ez a hit olyan ostoba és lapos, mint a tudomány, amely terjeszti. Tudásról szó sincs. A vidja nem tudást jelent, hanem éberséget. „Az út máshová vezet, mint a tudás vagy nemtudás." – „Aki tudja, hogy tudás és tudatlanság, mindkettő elégtelen, és e kettős felismeréssel lépi át a halált, csak az halhatatlan." – A tudás nem vált meg. Egyedül az éberség. Mert mi a megváltás? Nem egyéb, mint az individuális Ént levetni és univerzális személlyé lenni. Nem egyéb, mint a zárt életből kilépni és a nyílt létbe felemelkedni. Nem egyéb, mint az álmos kábaságból a valóságban felébredni."
Sivarama Swami
"Mindannyian rabok vagyunk. Persze, demokráciában élünk, beutazzuk a világot, megválaszthatjuk a szakmánkat, sőt még a nemi identitásunkat is. De mégis börtön az, amelynek a születés, a halál, az öregkor és a betegségek a rácsai.
Ne legyen kétséged! A tudomány soha nem szabadíthat ki ebből a rabságból, erre csak a Krisna-kirtan képes."
"Mindannyian rabok vagyunk. Persze, demokráciában élünk, beutazzuk a világot, megválaszthatjuk a szakmánkat, sőt még a nemi identitásunkat is. De mégis börtön az, amelynek a születés, a halál, az öregkor és a betegségek a rácsai.
Ne legyen kétséged! A tudomány soha nem szabadíthat ki ebből a rabságból, erre csak a Krisna-kirtan képes."
" Ha nem törődik veled senki, akkor legalább törődj önmagaddal."
Eugenie Cobalt
Eugenie Cobalt
Blueeye írta:A láthatatlan történet
Ez is tiszta Gurdjieff. Olvasni kéne Hamvast.
Blueeye írta:"A lelkiismeret az igazság egyfajta érzelmi megértése bizonyos meghatározott vonatkozásokban, általában a viselkedéssel, az emberekkel stb. kapcsolatban. Mindig ugyanaz - nem változhat, és nem lehet eltérő a különböző nemzeteknél, országokban, embereknél."
P.D. Ouspensky
Blueeye írta:Na, ez hogy így van!!
Imádom Jungot! Az álomelemzési felfedezései és módszerei zseniálisak! Az alatt a pár hónap alatt, mialatt Junggal foglalkoztam, többet fejlődött az önismeretem az álmaimon keresztül, mint egész addigi életemben. Nagyon működik, amit kitalált!
"Fájdalmas, önkínzó, komor lelkiállapotoktól csupán a természet szemlélete és a külvilág iránti őszinte érdeklődés útján menekedhet és szabadulhat meg az ember. A természettel való legáltalánosabb ismeretség, bármely oldalról eredjen is, a tevékeny beavatkozás, legyen az akár a kertészé, akár a földművelőé, a vadászé vagy a bányászé, elvon bennünket önmagunktól; a szellemi erők valóságos, igaz jelenségekre irányulása fokról fokra a legnagyobb kielégülést, megvilágosodást és okulást nyújtja."
Goethe
Goethe
Házasságkötésre
"S idő, állj meg egy pillanatra,
S ti rohanó percek, várjatok,
Amíg ők ketten esküt tesznek,
Hogy egymáshoz örökké hűk lesznek,
Csak addig várjatok!"
Goethe
"S idő, állj meg egy pillanatra,
S ti rohanó percek, várjatok,
Amíg ők ketten esküt tesznek,
Hogy egymáshoz örökké hűk lesznek,
Csak addig várjatok!"
Goethe
Hatalmas!!!
"K: Honnan tudhatja az ember, hogy mi nem tartozik a hamis személyiséghez?
V: Egy dologra képtelen a hamis személyiség: erőfeszítéseket tenni. Ha kétségeik vannak, ez alapján ítélhetik meg a legkönnyebben. Folyton megpróbál mindent megkönnyíteni, amennyire csak lehet, mindig azt választja, amihez a legkevesebb erőfeszítés szükséges. Azonban meg kell érteniük, hogy erőfeszítések nélkül semmit sem tanulhatnak, vagy változtathatnak meg."
-P.D Ouspensky
V: Egy dologra képtelen a hamis személyiség: erőfeszítéseket tenni. Ha kétségeik vannak, ez alapján ítélhetik meg a legkönnyebben. Folyton megpróbál mindent megkönnyíteni, amennyire csak lehet, mindig azt választja, amihez a legkevesebb erőfeszítés szükséges. Azonban meg kell érteniük, hogy erőfeszítések nélkül semmit sem tanulhatnak, vagy változtathatnak meg."
-P.D Ouspensky
Blueeye írta:Hatalmas!!!
-P.D Ouspensky
Hú, ez milyen szinkronicitás! Pont ezt olvastam egy másik helyen, mielőtt idejöttem!!!! És már ott az eszembe véstem!
2 / 3 oldal • 1, 2, 3
Önismeret :: Kezdőlap :: Your first forum :: Blueeye szigete
2 / 3 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.